Kötülük, saf kötülüğe ulaşıp dünyayı ele geçirdiğinde; iyilik, gerçek gücüne ulaşmak için nasıl bir bedel öder? Özlem Topaloğlu Özdemir, Fīlius: Kaos Tanrısı adlı romanıyla bu kadim savaşı bambaşka bir gözle ele alıyor. Dünyanın dört bir yanına yayılan ve kadın karakterlerin kırılma noktalarına odaklanan hikâyesiyle, insan doğasının en karanlık taraflarını sorgularken, umut ve inancın kaosun içinden nasıl doğduğunu gösteriyor.
Özdemir, okült kurgu alanındaki bu yeni eseriyle, okurlarını 7 kıta ve 11 ülkede geçen, farklı kadın karakterlerin içsel yolculuklarına ortak ediyor. Fīlius: Kaos Tanrısı, karanlığın ve kaosun hâkim olduğu bir dünyada, insan doğasının çatışmalarını açığa çıkarırken, inanç, umut ve iyiliğin en güçlü silahlarımız olabileceğini gösteriyor.

Özlem Topaloğlu Özdemir: “Bu yolculuk daha yeni başlıyor”
Eseri hakkında konuşan Özdemir: “İlk kitabımla birlikte artık bir alan benimsedim; okült kurgu. Bu türde ilerlemek ve bu alanı daha da derinleştirmek istiyorum. Kültürel çeşitliliği ve farklılıklarımızı barındıran bir kitap yazdım. Karanlıkla yüzleştiğimiz, eyleme geçmekten başka çaremizin kalmadığı bir dünyayı anlattım. Şimdi planım bu kitabın devamını yazmak ve karanlıktan aydınlığa uzanan o yolu, kaosun içinden nasıl geçtiğimizi anlatmak. Her şeyin bittiğini düşündüğümüz bir anda, yepyeni mucizelerin nasıl filizlendiğini gösterecek bir hikâye olacak,” diyor.
Yazar ayrıca, ilerleyen dönemde başka bir proje üzerinde de çalışıyor: “Mükemmel insanı ve karakteri yaratmak üzerine bir kitap tasarlıyorum. Aynı kişinin, farklı toplumsal ve ekonomik çevrelerde, farklı rollerde defalarca dünyaya geldiği ve sonunda ‘mükemmel insan’ haline nasıl gelebileceğini anlatan bir roman kurguluyorum. Elbette yazarlık yolculuğu sürprizlerle dolu; bir yere gitmek isterken yol sizi başka diyarlara götürebilir. Ama şu anki yol haritam bu yönde.”
